13 bijzondere reisvragen

13 bijzondere reisvragen

We zijn dagelijks bezig met reizen. Tijdens onze reis, of thuis na het reizen spreken we vaak mensen die altijd de meest bijzondere vragen hebben over onze reizen en wat we doen 🙂 Vragen die we soms zo leuk of grappig vinden dat we ze graag met jullie willen delen. Daarom hebben we een kleine selectie gemaakt van 19 mooie, bijzondere of grappige vragen.

Deze vraag kregen we ongeveer elke dag toen we voor het eerst reis gingen. Twee broers die 7 maanden lang met elkaar op reis zijn is iets wat je niet vaak ziet, maar het is (bijna) altijd goed gegaan 😉 Grote voordeel is dat we elkaar al zo lang kennen dat we weinig woorden nodig hebben om te zien wat de ander wel of niet wil!

Sommige denken dat je een goudmijn nodig hebt om te kunnen reizen. Wij zijn alleen rijk in herinneringen 😉 Voor al onze reizen moeten we gewoon sparen, we hebben geen rijke ouders die ons sponseren en we doen ook niet mee met de Postcode Loterij. Dus moet je rijk zijn? Nee, maar het is geen goedkope hobby 🙂

Een stekkerblok! We hebben onze laptop, camera en telefoon bij ons en als je wel eens in Azië bent geweest weet je hoe weinig stopcontacten er in een kamer aanwezig zijn. Toen ik samen met een vriend van me in Azië was had hij een stekkerblok bij zich. Een geniale reistip en sindsdien neem ik er zelf altijd een mee! 🙂 

Degene die me dat kan uitleggen mag me mailen op ties@reis-expert.nl! 🙂 Ik heb namelijk geen idee haha. Elke keer probeer ik me in de meest onmogelijke positie te wringen om enigszins te kunnen slapen. Zonder succes. Wat dat betreft ben ik wel jaloers op m’n vriendin. Zodra die ergens horizontaal gaat slaapt ze. Vliegtuig, bus, auto, minibus, boot.. overal. Frustrerend 😉

Vrij weinig eigenlijk. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat we al zo lang terug komen. Als je je ergert op reis hou je het ook niet zo lang vol. En Azië is Azië.. het weer is lekker, het eten is lekker en de mensen zijn aardig. Vervoer duurt wat langer, maar dat went vrij makkelijk, zeker als je al vaker in Azië bent geweest 😉 

Een leuke vraag, maar wel een die moeilijk te beantwoorden is. Je ontmoet zo veel mensen tijdens het reizen.. Maar ik kies dan voor Tom uit Vietnam. Niet zijn echte naam natuurlijk 🙂 Misschien niet de meest interessante, maar wel de grappigste. Hij nam ons mee naar een paar watervallen in Nha Trang. Maar daarna gingen we wat drinken, en uiteindelijk wat eten, met zijn vrienden. Het werd een late en hele gezellig avond! 

Niemand is altijd vrolijk, dat geloof ik niet 🙂 Ik ben niet zozeer het reizen zat, maar sommige momenten wel. Als je vermoeid bent, lang onderweg bent, weinig hebt gegeten en je hostel niet kunt vinden dan denk je soms wel eens; waarom deed ik dit ook alweer?. Maar als je 30 minuten later dan bij een lokaal tentje lekker relaxed wat eet en de omgeving op je in laat werken is dat gevoel heel snel weg! P.S. de foto hierboven is in Nieuw-Zeeland, niet in Azië 😉

Deze vraag kregen we echt! En nee, we zetten geen wekker tenzij we foto’s kunnen maken zoals hier boven 🙂 Ik ben een ochtendmens en dus altijd vroeg wakker. Daarnaast begint het leven in Azië een stuk vroeger dan in Nederland. Ik vind het heerlijk om te zien hoe de dag ontwaakt en nog voor de grote drukte een ontbijtje te scoren ergens.

Niet meer. Onze eerste reizen wel, maar we kregen allebei een vriendin. En reizen met je broer is leuk, maar als je op Gili Meno een romantische zonsondergang bekijkt is dat toch leuker met je vriendin dan met je broer 😉 Maar het zit wel weer in de planning om er samen weer op uit te gaan!

Onze allereerste reis van 7 maanden vonden onze ouders wel spannend. Sjoerd had z’n baan opgezegd (en een koophuis), Ties was net klaar met school. En ineens ginger er 2 van de 3 kinderen voor 7 maanden weg naar een continent waar ze niks van wisten. Dus ze zaten zeker niet te springen, maar begrepen onze keus gelukkig wel. En vrienden zijn vrienden, die vonden het afscheidsfeestje het mooiste 😉

Een droom die uit komt! Ik heb ‘gestudeerd’ om een eigen bedrijf op te zetten maar had nooit gedacht dat dat een reiswebsite zou zijn. We hebben van onze hobby ons werk kunnen maken en dat verveelt nooit. Maar het is hard werken. Veel mensen denken, website opzetten, af en toe wat schrijven en cashen maar. Maar zo werkt het zeker niet 🙂 We werken meer uur dan met een fulltime baan, maar; “Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life”.

Het is geen kwestie van kunnen, maar van willen. Niet iedereen heeft de behoefte om te reizen en dat is prima. Veel van onze vrienden zeggen; ik vind 3 weken Spanje of Griekenland meer dan genoeg. Dus ik denk dat iedereen kan reizen (mist je de middelen hebt), maar niet iedereen wil het. 

Naar huis gaan haha. Er zijn weinig dingen die reizen moeilijk maken. Ik reis wel vaak zonder m’n vriendin omdat die helaas niet zo lang vrij kan krijgen van haar werk. Die mis ik zeker op reis! Maar verder zijn er weinig dingen die het reizen voor mij heel moeilijk maken.

About Ties Lagraauw

Ik heb altijd geweten dat ik wilde reizen. In 2008 begonnen de reiskriebels te komen door het programma Top Gear. We zagen de aflevering waar ze met brommers door Vietnam reisde en dachten gelijk; 'dat willen wij ook!'. Het was inmiddels 2009 toen Sjoerd naar me toe kwam en vertelde dat hij ontslag wilde nemen op z'n werk om te kunnen reizen. Een idee dat ons leven veranderde!