10x de mooiste hikes ter wereld

10x de mooiste hikes ter wereld

Ben jij een liefhebber van mooie natuur en ben je ook nog een beetje sportief? Dan is een hike zeker van toegevoegde waarde tijdens je reis! En er zijn nogal wat plekken op onze aardbol waar je mooie hikes kunt lopen. Weet jij niet zo goed welke je wil lopen? Of welke hike je absoluut gedaan moet hebben als fanatieke wandelaar? Lees dan snel verder, want wij hebben een overzicht gemaakt met de tien mooiste hikes ter wereld!

1. Milford Track – Nieuw Zeeland

Milford Track

Door sommige omschreven als ‘de mooiste wandeling ter wereld’. En dat is zeker niet overdreven. Bewandel dezelfde paden als de ontdekkingsreizigers op de indrukwekkende Milford Track. De wandeling brengt je langs groene valleien, gletsjers, eeuwenoude regenwouden en gigantische watervallen. De Milford Track ligt bij het bekende Milford Sounds, een schitterende fjord op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

De track is zo’n 55 kilometer en je doet er 3 tot 4 dagen over. Het is ook geschikt voor minder ervaren wandelaars.

2. Kungsleden Trail – Zweden

Kungsleden

De Kungsleden Trail in Zweden is een legendarische 100-kilometer lange track in het noorden van Zweden. Ze noemen het ook wel de ‘King’s Trail’ en het is één van de laatste grote wildernis gebieden in West-Europa. Deze indrukwekkende wandeling brengt je door het uitgestrekte landschap van Zweden met open toendra en grote gletsjers voordat je de hoogste berg van Zweden (Kebnekaise) tegen komt.

De wandeling is goed te doen. Er staan om de dag comfortabele hutten waar je kunt schuilen bij slecht weer. Stevige hangbruggen nemen het gevaar weg bij de grote rivieren. Je doet er ongeveer 3 tot 5 dagen over.

3. W-Track – Chili

Torres del Paine biedt enkele van de meest wonderbaarlijke hikeroutes ter wereld. De W-tocht is een van de populairste hikes. Dit is een hike van vijf dagen en vier nachten. Tijdens je trek kom je langs de mooiste natuurwonderen van het park. De grijze gletsjer, de Franse vallei en felblauwe meren. En natuurlijk prachtige uitzichtpunten op Los Torres en Los Cuernos. Terwijl je van kamp naar kamp trekt.

De track is best pittig en je moet zeker wel een beetje trainen. Jet doet er zo’n 5 dagen over en je kunt de track lopen tussen oktober en april.

4. Long Range Traverse – Canada

De Long Range Traverse is een van de bekendste hikes in Canada. Deze track brengt je door het ruige backcountry landschap van dit schitterende land. Het begint bij de Western Brook Pond en gaat verder naar de Long Range Mountains en richting het zuiden naar het Gros Morne National Park. Daarna daal je af naar de Ferry Gulch. Onderweg vind je vijf campings waar je kunt overnachten en eventueel spullen kunt inslaan.

De route is 35 kilometer lang en duurt meestal 4 tot 5 dagen. Je kunt de track lopen van juni tot en met september. Ga wel met een gids! Het weer kan hier namelijk snel om slaan.

5. Everest Base Camp – Nepal

Misschien is dit wel de bekendste hikes van allemaal. Als je in Nepal bent kun je de toppen zien van de drie hoogste bergen ter wereld; de Everest, Lhotse en Lhotse Sar. Verder zie je nog veel meer Himalaya reuzen. En hoewel de top maar voor weinig mensen in weggelegd kun je wel naar Everest Base Camp klimmen. En dat is al een hele ervaring. Samen met de sherpa’s loop je langs lokale dorpen, kloosters en de indrukwekkende natuur.

Doe deze tocht ALTIJD met een sherpa. Het is geen klim voor onervaren klimmers. Het is een toch van 70 kilometer (heen en weer) en je doet er zo’n 16 dagen over (sommige zijn sneller dan andere).

6. Roraima – Venezuela

Roraima

Mount Roraima of Roraima is een tafelberg van 2.180 meter hoog. Het plateau van de tafelberg is maar liefst 90 vierkante kilometer groot en wordt omgeven door steile kliffen van 400 meter hoog. Omdat de wolken op de top van de berg blijven hangen, heeft Mount Roraima een mysterieuze uitstraling. Is de berg een keer niet door wolken omringd, dan zie je pas hoe bijzonder Roraima er eigenlijk uit ziet.

De meerdaagse wandeling die je moet maken om de top van deze bijzondere berg te bereiken, wordt ook wel de mooiste trektocht van heel Zuid-Amerika genoemd.

TIP – de situatie in Venezuela is op dit moment onstabiel! Reizen komt met risico’s. De grenstreek met Colombia is een NO-GO gebied! Check het reisadvies van Rijksoverheid.

7. Grand Canyon Hike – Amerika

Grand Canyon

Op zich maakt het niet zo veel uit waar je loopt in de Grand Canyon, spectaculaire uitzichten heb je namelijk overal. Toch is de Grand Canyon wel erg indrukwekkend. Je loopt langs de gigantische kliffen en de river en het geeft je de mogelijkheid maximaal te genieten van de sprookjesachtige natuur in deze omgeving. Deze route brengt je langs het gekleurde Layer Cake van de Colorado Plateau.

Bijna iedereen loopt deze hike tussen september en oktober of tussen april en mei. De tocht is zo’n 70 kilometer en is af te leggen in 4 tot 6 dagen.

8. Routeburn Track – Nieuw Zeeland

Routeburn Track

Net als de Milford Track is dit een schitterende hike in Nieuw-Zeeland. De Routeburn Track is de ultieme alpine track. Je wandelt door weilanden, langs weerspiegelende meren en besneeuwde bergtoppen. En terwijl je daar rondwandelt word je beloond met een spectaculair uitzicht over uitgestrekte bergketens en valleien. De route brengt je ook langs de Routeburn Falls en vergeet zeker niet naar de Hollyford vallei en de Darren Mountains te gaan voor spectaculaire uitzichten.

De track is is 32 kilometer en je doet er zo’n 2 tot 4 dagen over.

9. Fitz Roy Track – Argentinië

Fitz Roy

Wie wil er nou niet wandelen langs de legendarische Fitz Roy in Patagonië in Argentinië? De gigantische pieken van de Poincenot, St. Exupery, en 3.375 meter hoge Fitz Roy rijzen op uit de steppen van Patagonië. Een indrukwekkend gezicht. Als je de Fitz Roy Track loopt krijg je de kans om meerdere keren de Fitz Roy bij zonsopgang te zien. Uiteraard kom je ook langs de Cerro Torre en Marconi Pass. Tijdens je wandeltocht door het Los Glaciares National Park kom je langas spookachtige beukenbossen en open vlaktes met gletsjers, gigantische watervallen en rotsen die in brand lijken te staan door het oranje licht van de dageraad.

De beste tijd om deze track te lopen is van februari tot en met maart. Zo voorkom je de drukte van de midzomer. De tocht is 57 kilometer lang en je doet er 5 tot 7 dagen over.

10. Yosemite Grand Traverse – Amerika

Yosemite

Een hike in één van ’s wereld bekendste nationale parken kan natuurlijk niet ontbreken. De Grand Canyon Traverse geeft je een kijkje in de backcountry van Yosemite met een aantal indrukwekkende hoogtepunten waaronder een beklimming van Half Dome via de Cable Route.

Je begint de hike in de Ansel Adams Wilderness met uitzicht op toppen van de Sierra Nevada. Hierna kom je binnen in Yosemite National Park en verder naar de Merced River. Je vervolgt je route langs de iconische John Muir Trail voor een spectaculair uitzicht op de Cathedral Range. Een ander hoogtepunt is de tocht langs Merced River, de levensader van Yosemite Valley. De hike brengt je onder andere langs watervallen, granieten rotsen, riviertjes, afgewisseld met uitgestrekte alpenweiden.

About Ties Lagraauw

Ik heb altijd geweten dat ik wilde reizen. In 2008 begonnen de reiskriebels te komen door het programma Top Gear. We zagen de aflevering waar ze met brommers door Vietnam reisde en dachten gelijk; 'dat willen wij ook!'. Het was inmiddels 2009 toen Sjoerd naar me toe kwam en vertelde dat hij ontslag wilde nemen op z'n werk om te kunnen reizen. Een idee dat ons leven veranderde!